Banaani- pinaattimuffinssit


Kokeilin näitä muffinsseja sen takia, kun kuvassa ne oli vihreitä, mutta en tiiä teinkö jotain väärin sillä näistä tuli ihan normaaleja vaaleita muffinsseja joissa näkyi vihreät pinaatin palaset, mutta taikina ei kuitenkaan värjäytynyt vihreäksi. Käytin tosin pakastepinaattia, että se saattaa vaikuttaa väriin. Mutta näistä tuli ihan tosi hyviä ja etenkin kuorrute, se oli ihan älyttömän hyvää! En tiennyt että avokadosta saa tehtyä noin hyvää kuorrutetta! Sitruunamehu raikasti makua kivasti ja sopi tosi hyvin avokadon kanssa :)

Tarvitset:

- 50 g pinaattia

- 50 g leivontamargariinia

- 2 dl täysmaitoa tai rasvatonta maitoa

- 1 banaani

- 4 dl vehnäjauhoja

- 1/2 dl perunajauhoja

- 2 tl leivinjauhetta

- 1/4 tl suolaa

- 2 kananmunaa

- 1 1/4 dl sokeria

- 2 tl vaniljasokeria

- amerikan muffinivuokia

Kuorrute:

- 1/2 avokado

- 1/2 tl sitruunamehua

- 2 rkl sokeria

- 1 tl vaniljasokeria

- 2 dl vispikermaa

- jotain koristeeksi, esim. nonparelleja tai rouhittuja pistaasipähkinöitä

Ohje:
1. Huuhtele ja valuta pinaatit lävikössä.

2. Sulata margariini ja anna jäähtyä.

3. Soseuta sauvasekoittimella tai tehokekoittimella pinaatinlehdet, margariinisula, maito ja banaani tasaiseksi.

4. Sekoita kulhossa vehnäjauhot, perunajauhot, leivinjauhe ja suola.

5. Vaahdota munat ja sokeri.

6. Kaada pinaattiseos muna-sokerivaahtoon ja nostele jauhoseos kevyesti joukkoon nuolijalla. Sekoita vain sen verran, että taikinasta tulee tasaista, eikä sinne jää jauhomöykkyjä.

7. Laita taikina amerikanmuffinivuokiin (jos niitä ei löydy niin kaksi normaalia muffinivuokaa päällekkäin).

8. Paista 200 asteessa uunin alaosassa 18 minuuttia tai kunnes muffinit ovat kypsiä.

Kuorrutus:
1. Laita puolikkaan avokadon hedelmäliha kulhoon.

2. Lisää joukkoon sitruunamehu, sokerit ja 1 rkl vispikermasta.

3. Vaahdota loput vispikermat ja sekoita joukkoon avokadoseos.

4. Pursota kuorrutus muffinssien päälle ja koristele esim. rouhituilla pistaasipähkinöillä tai nonparelleilla.


Kommentit